Hírek

Új generációs nanobeton kéményrendszereket fejlesztenek

sajtóhírek - h, 02/05/2018 - 13:07

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati felhívásán 416,15 millió Ft állami támogatást nyert el a K.F. Építőipari Kft.

tovább

Kategóriák: Hírek

Esély a nőknek! Komplex szakmai programok megvalósítása Kunszentmiklós térségében

sajtóhírek - p, 02/02/2018 - 16:51

SAJTÓKÖZLEMÉNY
„ESÉLY A NŐKNEK! KOMPLEX SZAKMAI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA KUNSZENTMIKLÓS TÉRSÉGÉBEN”

Kunszentmiklóson és térségében induló projekt fő célja, a nőket a család- és a munka összeegyeztetésében segítő program megvalósítása és Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) létrehozására. A projekt megvalósítására a Felső- Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete vezette konzorcium 200 millió forint európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program EFOP-1.2.9-17 felhívása keretében.

tovább

Kategóriák: Hírek

Idén még jobban megkérik az árukat az informatikusok

sajtóhírek - sze, 01/31/2018 - 10:17

Az informatikusok kétharmada számít idén is fizetésemelésre, a munkáltatók a legkeményebb bértárgyalásokra a 26-35 év közötti korosztály kapcsán számíthatnak – derült ki a NetAcademia friss kutatásából. Az éves szinten 15 000 informatikust továbbképző oktatócég tapasztalatai alapján bár még mindig alacsony, de tavaly megduplázódott a más területről érkező „szakmaváltó” résztvevők aránya.

tovább

Kategóriák: Hírek

Lengyelországban vette meg konkurensét a Szallas.hu - háromszorosára nő az operáció

sajtóhírek - sze, 01/31/2018 - 08:25

A lengyel online szálláspiac egyik legrégebbi szereplőjét vásárolta fel a Szallas.hu. A 2017. december 31-vel zárult tranzakcióban a 2002-ben alapított Spanie.pl csoportot akvirálta a vállalat, az idén szeptemberre megvalósuló integráció eredményeként a Szallas.hu lengyelországi operációja az eddigi háromszorosára nő.

tovább

Kategóriák: Hírek

Zöldborsó, mint köret és főétel. Fagyasztva is friss.

goliat - k, 01/30/2018 - 15:36

Talán nem mindenki hallott még róla de a fagyasztott borsó legalább olyan egészséges, mint a friss társai. Miben rejlik a titok? Természetesen a fagyasztási eljárásban, abban az esetben ha a fagyasztás a borsó leszedését követően hamar megtörténik, akkor e konzerválási eljárás során a termék szinte alig-alig veszít vitamin és tápanyag értékéből. Ergó fagyasztott borsót fogyasztani télen nyáron tavasztól őszig mindig egészséges. Annál is inkább mert a zöldborsó az egyik legegészségesebb haszonnövényünk, amelyet kezdetben állatok takarmányozására használtak, aztán valaki egészen biztosan sokat ízlelgette és rájött arra, hogy emberi fogyasztásra sem utolsó, sőt! Mint említettük az egyik legegészségesebb termékünk, amely tele van olyan nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal amelyek jó hatással vannak a szervezetünkre, ráadásként még csak nem is hizlal, hanem fogyókúra alkalmával is bátran fogyasztható mégis laktató étel. Legyen szó köretről, salátáról főételekről, mint például a zöldborsó főzelék vagy a borsó leves mindenféle felhasználása megengedett és mára egyaránt népszerű eleme a modern és egészséges konyhának.

 

Mi a titka a fagyasztott borsónak?

 

Elsősorban az, hogy a borsó nem szereti ha hosszú ideig áll: ilyen esetben számos nyomelemet elveszít a tárolás, raktározás és szállítása során. Ezért is esküsznek sokan a friss piacon vásárolt zöldborsóra. Amelynek előnyei valóban teljesülnek akkor, ha pár napja szedték azt le és takarították be, mielőtt a piaci kofák pultjára nem került. De valljuk be: ennek a realítása csekély, hiszen szezonon kívül egyszerűen nem lehet friss az a borsó, hiszen minimum a szállítási idővel kell kalkulálni, amely a legtöbb esetben rövidnek nem tekinthető. Ezzel szemben a fagyasztott borsót rendszerint szedés után azonnal lefagyasztják így szezonon kívül szinte mindig jobb minőséget képvisel, mint a frissnek nevezett társai és akkor a konzerv termékekről ne is beszéljünk, hiszen a konzerv borsó csak végszükség esetén választandó alternatíva lehet....

link: fagyasztott borsófélékKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek

Fagyasztott burgonya minden háziasszony gyorsan készíthető körete

goliat - k, 01/30/2018 - 15:22

A fagyasztott burgonyaból készült hasábburi minden gyermek egyik kedvelt étele. Sokan csak önmagában ketchuppel megbolondítva fogyasztják, mások rántott hús mellé mást el sem tudnak képzelni. Egy szó, mint száz 100 európai emberből 90 biztosan fogyaszt rendszeresen sült krumplit. Nincs is ezzel semmi baj, bár sokan ódzkodnak a fagyasztott áruktól így az előre bezacskózott félkész fagyasztott krumplit sem tartják különösen értékes kulináris terméknek. Ráadásul a krumpli, mint fogyasztásra használatos étel igen későn érkezett meg az európai konyhákba. Gondoljunk bele: maga a krumpli az Új Világból származik, azaz Kolombusz Kristófnak köszönhető, hogy egyáltalán Amerika felfedezését követően megjelent a burgonya a kontinensünk ételkínálatában. Sokan ekkor még ördögtől valónak tekintették és ez nem véletlen, hiszen a krumpli termése (a virágából keletkező bogyók mérgező anyagot tartalmaznak) mérgező. Nem is azt fogyasztjuk a hétköznapi életben hanem annak gumóját amelyből a hasáb is készül. Amerika felfedezésével pedig nem járt együtt a burgonya európai térhódítása hiszen, bár Peru és Chille egyes vidékein közel 7000 éve fogyasztják addig Magyarországon csak az 1600-as évek közepétől kezdett elterjedni. Európába is csak 1540 után hozták be az első példányokat, igaz ezt követően rohamos tempóban terjedt el szerte a kontinensen és ezt követően számtalan nemesített fajtársát alakították ki az egyes országok kertészei. Az egyik ilyen speciális faját a sült burgonya, a hasáb kifejlesztő országának Belgiumnak köszönhetjük, hiszen a sült hasábburgonyát éppen ebben az országban találták ki és innen indult el mindent elsöprő népszerű eledelnek. Belgium egyik védett kincse ugyanis a hasábburgonya, amelyet már az UNESCO is felvett a védett kincsek listájára csak azért, hogy mindenki tudja: ez a népszerű étel a belgáktól ered.

 

Hogyan készül a jó sült krumpli?

 

A belgák már csak tudják, hiszen külön erre a célra nemesítettek ki több burgonyafajtát, amely jobban bírja a fagyasztást és pontosan kétszeri sütést követően nyeri el izgalmas állagát, amely szerint kivül ropogós belül mégis puha omlós. Ráadásul Belgiumban a sültkrumplit nagyobb szeletekre: vastagabbra és hosszabbra szelik és sokszor önmagában fogyasztják némi jóféle belga sör lehörpintése mellett. Mert kiváló sörkorcsolya és persze izgalmas és egyszerűen elkészíthető étel is. A jó sült krumpli megsütve végleges formáját elnyerve tehát kívül ropogós, belül omlós és szigorúan aranysárga színű: nem barna és nem fehér. Kezdetben lózsírban sütötték később leginkább talán az állatbarátok nyomására marhazsírra váltottak. Manapság leginkább növényi olajban de legújabban kokuszzsírban is sütik. Ketchup mellett fogyasztható mustárral vagy majonézzel és persze köretként kiváló szinte bármilyen húsféle mellé. A fagyasztott burgonyákat pedig manapság versenyeztetik érdemes tehát utána olvasni mások melyik fagyasztott burgonyát ítélték meg a legjobbnak vagy éppen melyik termékkel milyen problémák merültek fel az idők folyamán. A sült krumpli önmagában vagy köretként is bátran fogyasztható de mint minden termékre erre is igaz: mértékkel. A sütési eljárás következtében nem nevezhető éppen diétás ételnek de főzve vagy tepsiben sütve kevésbé hízlal.

link: Fagyasztott hasábburgonya árakKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek

Egészségipari kapacitásbővítés indult Egerben

sajtóhírek - p, 01/26/2018 - 13:51

A Széchenyi 2020 „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című felhívása keretében 290,46 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Sanatmetal Kft.

Az egri vállalkozás az 580,92 millió forint összköltségű projektje során korszerű technológiai színvonalú berendezések beszerzése mellett gépfelügyeleti rendszert vezet be.

tovább

Kategóriák: Hírek

Egy szép kerítés nem csak megóvja értékeinket hanem mutatós része is a családi háznak

goliat - p, 01/19/2018 - 23:01

Vannak országok ahol azt sem tudják mi az a kerítésléc, gondoljunk csak az amerikai filmekre, ahol gyakorlatilag a ház bejárati ajtaja jelenti az első és utolsó védelmi vonalat. Bizonyos európai országokra is jellemző az, hogy nem építenek kerítést hanem a kert egyfajta elválasztóvonal a szomszédok között. Magyarországon ez korántsem így van nálunk egyre elterjedtebb a kerítés, mint védelmi eszköz az illetéktelen betolakodók és tekintetek elől. Nem beszélve arról, hogy egy zárt kerítés egyfajta intim szférát is biztosít a saját kertünknek. Persze a közbiztonság miatt is szükség volt és manapság is szükség van kerítésre, hiszen számos értékes tárgyat tartunk a családi házon kívül amely védelmére eltakarására a kerítés egy megfelelő eszköz. Ezek mellett maga az elválasztó vonal egyfajta esztétikát is képvisel, gondoljunk csak a kovácsoltvas kerítéselemekre, vagy a Hazánkban és még inkább Erdélyben elterjedt székelykapura. A székelykapu önmagában művészi értékkel bír, sajátságos szimbólum rendszere évszázadok során fejlődött ki, amelynek ugyanúgy része a Nap motívum, a Hold a hatágú csillag és számos természeti virág és gyümölcs motívum, gondoljunk csak a faragott szülőfürtökre vagy a tulipán és egyéb virágokat ábrázoló faragványokra. Ezek az életet és az élet igenlését személyesítik meg. Szóval összefoglalva a kerítésnek nem csak biztonsági hanem esztétikai szerepe is van egyszerre. Sokan a gazdagságukat teszik közszemlére a saját csodaszép kerítésük által, más pedig kamerákkal és szögesdróttal védi vagyonát. Amennyiben már itt tartunk felmerül a kérdés:

 

Miből készítsünk kerítést? Fa kerítéselemeket használjunk vagy fémet esetleg műanyag kerítésléceket?

 

Mindegyik anyag mögött lehet ész érveket találni: a fa a természetet a természetességet jeleníti meg, egyfajta bensőséges melegséget áraszt, pláne a faragott motívmokkal ellátott kerítéselemek, azonban a fát gondosan kezelni kell, sőt szinte évente ápolni, újrafesteni csiszolni vagy cserélni a víz, jég és egyéb elemi kár esetében, köztudott az is, hogy a faanyag kevésbé tűzálló emiatt is sokan ódzkodnak a használatától. Sokkal elterjedtebb hazánkban a fémkerítés, itt elsősorban a kerítéssodronyra kell gondolni, amely egyszerűen gyorsan szerelhető, karbantartási igénye is kisebb, mint a fáé ráadásul jóval olcsóbb megoldás is. Szemben például a kovácsoltvas kerítéselemekkel, amelyek a luxust képviselik a kerítésépítés terén. Köztes megoldásként egyre gyakoribb a műanyag kerítéselemek használata amelyek ugyan kevésbé hatnak természetesnek de a mai gyártási technika olyannnyira fejlett, hogy pár méterről egy nézelődő nem tudja megkülönböztetni a fát a műanyagtól. Ne feledkezzünk meg a legtermészetesebb kerítésről amelyet sokan sövényekkel oldanak meg. A sövény lehet buxus, tuja, vagy gyorsan növő babérmeggy esetleg "csodasövény" aki pedig védelmi vonalként kívánja a sövényt annak a szűrós formálható bokrokat javasoljuk mint a magyal, tűztövis, homoktövis vagy a borbolya félék.

link: kerítéselem árakKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek

Szeretjük a kedvezményeket, csak ne kelljen előre fizetni - többen vásárolnánk kuponnal előrefizetés nélkül

sajtóhírek - cs, 01/18/2018 - 08:42

Minden második ember vásárolt már internetes bónt, tízből kilenc kuponozó nő – derült ki a HOOP applikáció fejlesztéséért felelős Appspect Kft. friss kutatásából. A legvonzóbb kategóriák az utazás, a szórakozás, a wellness, a gasztronómia és a szépség. A felmérés szerint legalább 50 százalékos kedvezmény a legjobb csali.

tovább

Kategóriák: Hírek

Orvosbiológiai kapacitásfejlesztés indult a KINETO Lab Kft-nél

sajtóhírek - sze, 01/17/2018 - 13:38

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati felhívásán 81,04 millió Ft állami támogatást nyert el a KINETO Lab Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Kft.

A cég a 119,39 millió forint összköltségű projektje során orvosbiológiai kutatási és szolgáltatási kapacitását fejleszti, valamint újfajta daganatellenes terápiás megoldásokat vizsgál.

tovább

Kategóriák: Hírek

Rekord: 15%-ot nőtt tavaly a belföldi turisztikai piac - többször, többet fizettünk SZÉP-kártyával

sajtóhírek - sze, 01/17/2018 - 08:55

Rekord bővüléssel zárta az évet a belföldi turizmus, mintegy 15 százalékot gyarapodott 2017-ben. A SZÉP-kártyás fizetések száma 32 százalékkal, míg értéke 42 százalékkal nőtt – derült ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Budapest, Siófok és Eger vonzotta a legtöbb kikapcsolódni vágyót.

tovább

Kategóriák: Hírek

A rendszergazda jobb, ha megtervezi a hálózatot

sajtóhírek - k, 01/16/2018 - 19:47

Gyakran megesik, hogy egy cég új helyszínt választ a tevékenységének folytatására. Ilyenkor nem biztos, hogy az új helyszín megfelel az üzletmenet kritériumainak maradéktalanul. Fontos, hogy a munkaállomások megfelelően össze legyenek kötve hálózatilag az újonnan létrehozandó szerver szobával. Ideális az olyan patchelés a végpontok szempontjából, amelyek egyrészről be vannak mérve, ezalatt főként a szakadások, érintkezési hibák ellenőrzése a cél, másrészt a hálózat vagyis az adatforgalom stabilitása és sebessége.

tovább

Kategóriák: Hírek

Újabb technológiafejlesztést indít a JAVIPA

sajtóhírek - k, 01/16/2018 - 14:21

A Széchenyi 2020 „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében 411,41 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a JAVIPA Kft.

A békéscsabai cég a 822,82 millió forint összköltségű projektje során nyomdaipari eszközparkját fejleszti.

tovább

Kategóriák: Hírek

Többet költöttünk klasszikus játékra tavaly - aranyszombaton vették a legtöbb játékot 2017-ben

sajtóhírek - k, 01/16/2018 - 08:44

Bővült a hagyományos játékok piaca tavaly Magyarországon, a REGIO JÁTÉK előzetes becslése alapján mintegy 4 százalékkal. Az országszerte 34 üzlettel és webshoppal rendelkező vállalat ennél is nagyobb mértékben, 7,1 százalékkal nőtt, így árbevétele elérte a 10,5 milliárd forintot.

tovább

Kategóriák: Hírek

Adrienne Feller kozmetikai termékek

goliat - v, 01/07/2018 - 15:02

Az Adrienne Feller kozmetikai termékek egyediek és a luxus minőséget képviselik minden egyes termék kiváló alapanyagokat tartalmaz kezdve a benne alkotóanyagként felhasznált elsőosztályú illóolajoktól a magas és koncentrált ásványi és hatóanyag tartalmú természetes növényi összetevőktől és a hidegen préselt növényi olajokon át a teljes mértékben természetes, bioalapanyagokig. Sőt még a víztartalma is gyógyvizekből származik, természetesen a teljes összetevő listát a gyártó sosem fogja 100%-ban elérhetővé tenni, hiszen a receptje üzleti titkot tartalmaz de abban mindenki biztos lehet, hogy a kozmetikai termékek között egyedülálló módon a természetesség és a bioalapanyagok képviselik az összetevők magas százalékát. Aki tehát minőségi és egyedi kozmetikai termékekre vágyik annak javallott kipróbálni az Adrienne Feller termékeket és ehhez a legegyszerűbb mód internetes áruházunk felkeresése, ahol bárki szabadon válogathat bőrtípusának megfelelő készítmények közül. Mert a szépségdiszkont nem csak számos luxusmárkát tett elérhetővé webáruházán keresztül hanem mindehhez korrekt árak is társulnak. Egy kozmetikai webáruház amely minőséget képvisel mégis elérhető áron annak érdekében, hogy a minőségi termékeket a legtöbb vásároló úgy érje el, hogy ne kelljen ezen termékekre egy vagyont rákölteni.

 

Hogyan lehetséges francia, olasz és amerikai luxus kozmetikai termékeket (pl. Adrienne Feller) diszkont áron megvásárolni?

 

Egy webáruház nem tart fent nagyobb raktárkészletet, úgy rendeli be a termékeket ahogy igény keletkezik rájuk, így a kezdeti beruházási költséget nem az ügyfeleknek kell megfizetni. Egy webáruház jóval kevesebb alkalmazottat tart fent, mint egy hagyományos kozmetikai bolt. Ezáltal kisebb a rezsi, az áramfogyasztás és nincs bérleti díj amelyet például egy fizikiai boltnak mind-mind ki kell fizetnie. Ezért a webáruház hatékonyabban tud működni, kisebb rezsiköltség mellett ráadásul addig sem szennyezi a környezetet nem fogyaszt áramot, nem költ a világításra, vízre és a fűtésre sem. Hátránya természetesen az, hogy nem lehet kipróbálni a termékeit élőben. De azt gondoljuk, hogy olyan márkák esetében, mint a Guinot az Adrienne Feller vagy éppen a Belnatur talán erre nincs is szükség, hiszen ezek a márkák már ismertek azon közönség számára, amely rendszeresen jár szépségszalonba, kozmetikába és ott már a kozmetikusa által megismerkedett ezekkel a termékekkel és márkákkal.

link: Adrienne FellerKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek

Környezetbarát műgyantákat és kompozitokat fejlesztenek a mélyépítési ipar számára

sajtóhírek - p, 01/05/2018 - 11:30

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati felhívásán 94,25 millió Ft állami támogatást nyert el a POLINVENT Fejlesztő, Kivitelező és Értékesítő Kft.

A 153,03 millió forint összköltségű projekt során környezetbarát fotopolimerizációs műgyanták és kompozitok fejlesztése történik a mélyépítési ipar "no-dig" technológiái számára.

tovább

Kategóriák: Hírek

Nem számít az ár: szilveszterkor megadjuk a módját

sajtóhírek - k, 01/02/2018 - 09:22

Bár szilveszterkor a szálláshelyek 50 százalékkal is drágábban értékesíthetik csomagajánlataikat, mégis a legtöbb már teltházas az előfoglalási adatok szerint. Itthon Budapest, Eger és Szeged a legnépszerűbb úti cél, míg a külföldi települések közül Zakopane, Krakkó és Pozsony viszik a prímet. Az utakon a legnagyobb forgalomra december 27-én és 2018 első napján számíthatunk. Sztárfellépő, lakoma és gyermekprogramok a legvonzóbb vendégcsalogatók.

tovább

Kategóriák: Hírek

kárpitos,bútorkárpitos,bútor javítás megfizethetö árak mellett

goliat - h, 01/01/2018 - 12:40

Kobre Zoltán kárpitos vagyok, több mint húsz éves szakmai tapasztalatom van a bútorkárpitozás javítás szakterületén. Vállalom kárpitos bútorok teljes átkárpitozását vagy részleges kárpitozását, javítását, elfáradt vagy tönkrement párnázat cseréjét, legyen az: sírugó, bonellrugó, epedarugó, hagyományos bútorrugó. Minden fajta szivacs cseréjét amennyiben lehet a régi kárpit megtartásával. Legyen ez szék, fotel, kanapé vagy éppen egyszemélyes netán dupla ágy. Nem riadok meg az antik-stíll bútor javításától-restaurálásától, sőt igazi kihívásként tekintek az ilyen fajta kárpitos munkákra. Új ágy, kanapé, fotel, garnitúra, éttermi box, falikárpit készítését is vállalom korrekt árakon precízen és becsülettel. Bőrrel-szövettel, lehet az: zsenilia szövet, Aquqclean szövet, easyclean szövet, különféle műbőrök, jó minőségű magas kopásállóságú kárpitok,valódi szín marhabőrök átalakítása sem akadály a számomra. Mindezt reális megfizethető árak mellett teszem.

link: bpkarpitosKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek