goliat

Feliratkozás goliat hírcsatorna csatornára
Frissítve: 2 óra 54 perc

Egy szép kerítés nem csak megóvja értékeinket hanem mutatós része is a családi háznak

p, 01/19/2018 - 23:01

Vannak országok ahol azt sem tudják mi az a kerítésléc, gondoljunk csak az amerikai filmekre, ahol gyakorlatilag a ház bejárati ajtaja jelenti az első és utolsó védelmi vonalat. Bizonyos európai országokra is jellemző az, hogy nem építenek kerítést hanem a kert egyfajta elválasztóvonal a szomszédok között. Magyarországon ez korántsem így van nálunk egyre elterjedtebb a kerítés, mint védelmi eszköz az illetéktelen betolakodók és tekintetek elől. Nem beszélve arról, hogy egy zárt kerítés egyfajta intim szférát is biztosít a saját kertünknek. Persze a közbiztonság miatt is szükség volt és manapság is szükség van kerítésre, hiszen számos értékes tárgyat tartunk a családi házon kívül amely védelmére eltakarására a kerítés egy megfelelő eszköz. Ezek mellett maga az elválasztó vonal egyfajta esztétikát is képvisel, gondoljunk csak a kovácsoltvas kerítéselemekre, vagy a Hazánkban és még inkább Erdélyben elterjedt székelykapura. A székelykapu önmagában művészi értékkel bír, sajátságos szimbólum rendszere évszázadok során fejlődött ki, amelynek ugyanúgy része a Nap motívum, a Hold a hatágú csillag és számos természeti virág és gyümölcs motívum, gondoljunk csak a faragott szülőfürtökre vagy a tulipán és egyéb virágokat ábrázoló faragványokra. Ezek az életet és az élet igenlését személyesítik meg. Szóval összefoglalva a kerítésnek nem csak biztonsági hanem esztétikai szerepe is van egyszerre. Sokan a gazdagságukat teszik közszemlére a saját csodaszép kerítésük által, más pedig kamerákkal és szögesdróttal védi vagyonát. Amennyiben már itt tartunk felmerül a kérdés:

 

Miből készítsünk kerítést? Fa kerítéselemeket használjunk vagy fémet esetleg műanyag kerítésléceket?

 

Mindegyik anyag mögött lehet ész érveket találni: a fa a természetet a természetességet jeleníti meg, egyfajta bensőséges melegséget áraszt, pláne a faragott motívmokkal ellátott kerítéselemek, azonban a fát gondosan kezelni kell, sőt szinte évente ápolni, újrafesteni csiszolni vagy cserélni a víz, jég és egyéb elemi kár esetében, köztudott az is, hogy a faanyag kevésbé tűzálló emiatt is sokan ódzkodnak a használatától. Sokkal elterjedtebb hazánkban a fémkerítés, itt elsősorban a kerítéssodronyra kell gondolni, amely egyszerűen gyorsan szerelhető, karbantartási igénye is kisebb, mint a fáé ráadásul jóval olcsóbb megoldás is. Szemben például a kovácsoltvas kerítéselemekkel, amelyek a luxust képviselik a kerítésépítés terén. Köztes megoldásként egyre gyakoribb a műanyag kerítéselemek használata amelyek ugyan kevésbé hatnak természetesnek de a mai gyártási technika olyannnyira fejlett, hogy pár méterről egy nézelődő nem tudja megkülönböztetni a fát a műanyagtól. Ne feledkezzünk meg a legtermészetesebb kerítésről amelyet sokan sövényekkel oldanak meg. A sövény lehet buxus, tuja, vagy gyorsan növő babérmeggy esetleg "csodasövény" aki pedig védelmi vonalként kívánja a sövényt annak a szűrós formálható bokrokat javasoljuk mint a magyal, tűztövis, homoktövis vagy a borbolya félék.

link: kerítéselem árakKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek

Adrienne Feller kozmetikai termékek

v, 01/07/2018 - 15:02

Az Adrienne Feller kozmetikai termékek egyediek és a luxus minőséget képviselik minden egyes termék kiváló alapanyagokat tartalmaz kezdve a benne alkotóanyagként felhasznált elsőosztályú illóolajoktól a magas és koncentrált ásványi és hatóanyag tartalmú természetes növényi összetevőktől és a hidegen préselt növényi olajokon át a teljes mértékben természetes, bioalapanyagokig. Sőt még a víztartalma is gyógyvizekből származik, természetesen a teljes összetevő listát a gyártó sosem fogja 100%-ban elérhetővé tenni, hiszen a receptje üzleti titkot tartalmaz de abban mindenki biztos lehet, hogy a kozmetikai termékek között egyedülálló módon a természetesség és a bioalapanyagok képviselik az összetevők magas százalékát. Aki tehát minőségi és egyedi kozmetikai termékekre vágyik annak javallott kipróbálni az Adrienne Feller termékeket és ehhez a legegyszerűbb mód internetes áruházunk felkeresése, ahol bárki szabadon válogathat bőrtípusának megfelelő készítmények közül. Mert a szépségdiszkont nem csak számos luxusmárkát tett elérhetővé webáruházán keresztül hanem mindehhez korrekt árak is társulnak. Egy kozmetikai webáruház amely minőséget képvisel mégis elérhető áron annak érdekében, hogy a minőségi termékeket a legtöbb vásároló úgy érje el, hogy ne kelljen ezen termékekre egy vagyont rákölteni.

 

Hogyan lehetséges francia, olasz és amerikai luxus kozmetikai termékeket (pl. Adrienne Feller) diszkont áron megvásárolni?

 

Egy webáruház nem tart fent nagyobb raktárkészletet, úgy rendeli be a termékeket ahogy igény keletkezik rájuk, így a kezdeti beruházási költséget nem az ügyfeleknek kell megfizetni. Egy webáruház jóval kevesebb alkalmazottat tart fent, mint egy hagyományos kozmetikai bolt. Ezáltal kisebb a rezsi, az áramfogyasztás és nincs bérleti díj amelyet például egy fizikiai boltnak mind-mind ki kell fizetnie. Ezért a webáruház hatékonyabban tud működni, kisebb rezsiköltség mellett ráadásul addig sem szennyezi a környezetet nem fogyaszt áramot, nem költ a világításra, vízre és a fűtésre sem. Hátránya természetesen az, hogy nem lehet kipróbálni a termékeit élőben. De azt gondoljuk, hogy olyan márkák esetében, mint a Guinot az Adrienne Feller vagy éppen a Belnatur talán erre nincs is szükség, hiszen ezek a márkák már ismertek azon közönség számára, amely rendszeresen jár szépségszalonba, kozmetikába és ott már a kozmetikusa által megismerkedett ezekkel a termékekkel és márkákkal.

link: Adrienne FellerKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek

Királyok étele a bélszín?

k, 12/26/2017 - 10:55

Sokan távoltartják magukat a nem teljesen átsült húsoktól, ilyen például a bélszín is, amelyből legtöbbször steak készül: véresen, félig átsütve vagy jól átsülve. Vajon miért nem sütik meg a legtöbb esetben teljesen a vesepecsenyét vagy más nevén a marhabélszínt? Mert ez a húsfajta az átlagosnál puhább és porhanyósabb így elegendő a legtöbb esetben csak a széleit jól átsütni mivel ha sokáig sütjük ezt a fajta húst, akkor pontosan a porhanyósságát veszíti el helyette száraz ehetetlen rágós valami lesz. Az indok rendkívül egyszerű hiszen ez a szarvasmarha pont azon része, amely ugyan izomzat de a legkevésbé veszi igénybe egész élete során az állat, így kevésbé használódok el, kevésbé lesz szikár a húsának ez a része. Viszont sajnos rossz hír azok számára akik töménytelen mennyiségben szeretnének hozzáférni eme nemes húsdarabhoz, hiszen mivel kevés része a bélszín a teljes marha húsállományának így igen drága is. Ráadásul az sem mindegy, hogy miféle marhából készült az alapanyag, hiszen marha és marha között is sok változat van. Létezik ugye, fehér, tarka és barna, fekete vagy szürke csak meg ne fogd a tehén farkát ;)....

 

Létezik tejmarha és húsmarha is...

 

A fő különbség a két fajta között, hogy az egyiket a tejéért a másikat a húsáért tenyésztik. A húsmarhák között is számos alfajta van, létezik nemes francia vagy angol illetve német eredetű no meg persze amerikai marha is. Mégis az egyik legdrágább húsmarhát a távoli Japánban tenyésztik azzal a céllal, hogy az egész világ legízletesebb húsát állítsák elő: sok esetben ezért sörrel itatják az állatokat és, hogy ne gémberedjen el egyetlen testrészük sem, rendszeresen masszírozzák is a teheneket és a bikákat is. Állítólag éppen ezért olyan egészséges, porhanyós és márványos a húsuk, amelynek a bélszín része a világ legdrágábbik ételei között tartják számon Európában, Ázsiában de még Amerikában is.

link: Wellington bélszín receptKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek

Egészséges-e fagyasztott zöldséget fogyasztani?

sze, 12/13/2017 - 15:05

A kérdés pláne télen jogos ugyanis ilyenkor jobbára fagyasztott zöldség vagy tartósítószerekkel teli zöldségeket tudunk fogyasztani hiszen kontinensünkön négy évszakból csak tavasszal és nyáron tudunk friss zöldséget termelni előállítani. Szerencsére nem kell túlreagálni a problémát, hiszen többnyire a fagyasztott áru majdnem olyan egészséges mint a friss, kérdés persze az, hogy mit tekintünk friss zöldségnek. Gondoljunk csak bele amelyik zöldségnek vagy gyümölcsnek nincsen szezonja az egészen biztosan hosszú utat jár be míg bekerül a szupermarketek polcaira, nem beszélve a viszonylag hosszú raktározási időről sem. Ugyanis a frissen szedett zöldség hamar kezdi elveszteni tápanyagtartalmát illetve bizonyos hosszabb idő 2-3 hét elteltével el is veszítik némely összetevőiket a frissnek nevezett zöldségek. Egy angol kutatócég kísérlete meglepő eredményt hozott: összehasonlították a nagy áruházláncok friss zöldségeit valamint a piacokon fellelhető illetve egyéb zöldségesboltokban megvásárolható ugyanazon zöldségek összetevőit és azt állapították meg, hogy a frissen szedett zöldség után a legjobb minőségű legnagyobb tápanyag és ásványi anyagtartalommal rendelkező zöldségek a fagyasztott áruk voltak.

 

Akkor egészséges-e a fagyasztott zöldség illetve gyümölcs?

 

Amennyiben utánagondolunk, hogy mi lehet ennek az oka a kutatás is azt a feltételezést igazolta, hogy a hosszú szállítási időszak és tárolási periódus sokat ront a zöldségek minőségén. Míg a fagyasztott zöldségek nem sokkal a leszedésük után esnek át a fagyasztási eljáráson megtartva a zöldségek eredeti minőségének közel 90-95%-át. Ezek alapján bátran kijelenthető, hogy érdemes és lehet fogyasztani a fagyasztott zöldségeket, persze annál jobb sose lesz, mint amit mi magunk termelünk meg a kiskertünkben és leszedés után magunk készítünk el...

link: vadhúsKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek

BitLocker meghajtótitkosítás

k, 12/12/2017 - 15:17

Leginkább laptopok esetében fontos, hogy egy esetleg eltulajdonítás esetén ne kerüljenek érzékeny adatok, pl. levelezés, vagy családi képek a tolvaj kezére. Ezért érdemes a Windows rendszer saját BitLocker alkalmazása segítségével a teljes merevlemezt vagy SSD-t titkosítani. Ennek segítségével adatainkat biztonságban tudhatjuk és ez a védelmi módszer nem is jár sok kellemetlenséggel, hiszen csupán csak egy jelszót kell majd beírnunk számítógépünkbe az operációs rendszer indulása során. Ha ez a védelem ennyire egyszerű és még ráadásul ingyen is van, akkor miért ne vennénk igénybe? Higgye el jobb félni, mint megijedni, hiszen ha már kikerült kezünkből a számítógép esélyünk nincs megvédeni adatainkat és ez további kellemetlenségeket okozhat, azon túlmenően, hogy vehetünk másik hordozható számítógépet magunknak, amely ha jó minőségű és modern, akkor aranyáron lesz és ha még a dokkolónk sem fog passzolni az új géphez, akkor további költségek elé nézhetünk.

link: BitLocker meghajtótitkosításKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek

Egészséges életmód, fogyókúra, fitnesz.

szo, 12/02/2017 - 23:47

Egészséges életmód, fogyókúra, fitnesz.

Betegségek, betegségek tünetei, természetes gyógymódok, rák ellenes módszerek, alternatív gyógymódok.

Minden betegség mögött megbújhat egy lelki probléma, amit figyelembe kell vegyünk.

A legtöbb betegség pedig már évezredek óta sújtja az emberiséget. Nagyanyáink, távoli őseink

már kitapasztalták a legjobb gyógymódokat, nekünk csak követnünk kell őket, használni a természetes gyógymódokat.

Otthoni gyógymódok mindenkinek segítenek. Házi praktikák, tanácsok mellett zöldségek és gyümölcsök hatásait is megismerheted,Melyik gyümölcs mire jó, mik a lúgosító ételek. Hazánkban lassan több pénzt fordítunk az elhízás kontrolálására, mint az étkezésre.

Segítünk eligazodni a diéták rengetegében, hisz mindenkinek másképp reagál a szervezete a különféle diétákra.

További témáink a Szépségápolás, mellnövelés,

Testépítés, potencianövelés

link: TESTÜNK - Természetes Gyógymódok Diéta FogyásKép: 
Kategóriák: Hírek, Új linkek